keskiviikko 26. elokuuta 2015

Vielä on kesäkurpitsaa jäljellä

Olen harjoitellut työntekoa jo yli kolme viikkoa. Asumme edelleen mökillä ja tuntuu, että ikäänkuin loma jatkuisi...kesäsäät ovat olleet fantastiset ja löhöily työpäivän jälkeen on jatkunut helteisissä fiiliksissä.
Mitään mainittavaa en ole saanut aikaiseksi, mutta toistaiseksi se vaikuttaa toisarvoiselta. Saunamökin maalaus on hiukan kesken, piha edustaa rähjäromantiikkaa ja kaikki on ihanasti rempallaan ihan niinkuin ennenkin. Sitäpaitsi en pystyisikään maalaamaan, koska niska jumittaa.
Mutta kesäretket kotiseudulle ovat jatkuneet. Kävimme viikonloppuna Savitaipaleella Piilipuussa syömässä ja Lappeenrannassa Majurskassa kahvilla.
Blondin rikka&ruoho tuottaa hyvin, ainakin kesäkurpitsaa. Mies ei pidä kesäkurpitsasta ja siitä syystä olenkin tänään onnellinen - en siksi, ettei Mies siitä pidä, vaan siksi, että onnistuin tekemään kesäkurpitsasta ruokaa, joka maistui myös Miehelle.


Haluaisit varmaankin ohjeen tähän herkkuun...no tässäpä ohje, ole hyvä.

Herkullinen kesäkurpitsavuoka:
Istuta kolme kesäkurpitsan tainta toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa hyvään hevosenlannalla terästettyyn multaan, kastele silloin tällöin. Odottele rauhassa, heinäkuussa alkaa satoa pukkaamaan.
Hae kasvimaalta komea kurpitsa ja käy ruoanlaittoon.
-kesäkurpitsa viipaleina
-pihvitomaatti viipaleina
-fetajuustoa
-vihreää pestoa
-sipulia
-oliiveja
-pikkutomaatteja
Asettele ainekset kerroksittain vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia. (Vielä herkullisempaa tulee, jos korvaat osan tuoreesta tomaatista aurinkokuivatulla tomaatilla.) Nauti tuoreen leivän kera.
Nyt sataa ja Mies sytytti takkaan tulen. Kohta vedän villasukat jalkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti