sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Vietän lepoviikonloppua, nautin hitaista aamuista ja istun aamutakki päällä vielä iltapäivällä. Kotona tavaroiden järjestely edistyy pikkuhiljaa. Edelleen autotallissamme ei ole autoa vaan tavaroita remontin jäljiltä (siis niitä, jotka eivät vielä ole löytäneet paikkaa), tavaroitani työpaikaltani, josta olen virkavapaalla ja tavaroita vanhempieni kodista.
Ihana vanha arkistokaappi, jossa isäni on säilyttänyt työkalujaan, on nyt meillä vihdoin olohuoneen nurkassa. Toistaiseksi kaappi on tyhjä. Jos olisin tekemässä keittiöremonttia, kaappi saisi ykköspaikan uusien kalusteiden keskeltä. Säilyttäisin pikkulokeroissa aterimia.Nyt olemme kuitenkin mökillä syyspuuhissa ja lepäämässä. Luumupuut pursuavat luumuja. Muistelin ihanaa luumupiirasta, jota minulla oli tapana leipoa ikuisuus sitten lapsuuskodissani syksyisin. En löydä mistään alkuperäistä reseptiä, mutta netistä tuli vastaan samankaltainen. http://www.keventajat.fi/hyvinvointi/ruoka/rapeapintainen-luumupiirakka-tuoreista-luumuista-0

Eilen maistelimme mehevää luumuista piirasta kanelikerman kanssa. Tietenkään maku ei vastannut nuoruusmuistojen makua, mutta menetteli. Kanelikerma kannattaa korvata kardemummakermalla ja luumuja olisi viisasta maistella etukäteen...piiraaseen suosittelen käytettäväksi makeita luumuja.Herkullista sunnuntaipäivän jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti