lauantai 22. heinäkuuta 2017

Onks teill autoi?

Kesälomaa on enää hämmentävän vähän jäljellä. Seuraavaa lomaa saa odottaa vielä kolme kuukautta ja joulua viisi kuukautta. Pitää oikein miettiä, mitä tänä kesänä on tapahtunut. On tapahtunut isoja koko elämääni mullistavia asioita ja sitten niitä pieniä arjen ihmeitä. Mainitakseni yhden pienen ihmeen: viime kesänä istutin kaksi pionin tainta ja toinen teki nyt toisena kesänään yhden ainoan, mutta tietysti niin ihanan kukan.
Kesähän on toki myös herkutteluaikaa. Herkkumuistoja on Tallinnasta, Savonlinnasta, mökkipihalta, Lappeenrannasta. Kävimme Savonlinnassa syömässä muikkuja, mökillä paistoimme herkullista pataleipää aamupalalle, jota nautimme niin harvinaisessa auringonpaisteessa pihalla.


Taisi olla samainen aurinkoinen päivä, kun teimme perinteisen heinäkuisen eväsveneretken Kiurinvirralla. Eväät haimme Tirvan baarista, jossa leivotaan maailman parhaat marjapiirakat.


En ole lukenut yhtään kirjaa! Sisustuslehtiä olen selaillut sitäkin enemmän. Kävinhän toki myös asuntomessuilla huokailemassa ja osallistumassa lukuisiin kilpailuihin, joista aion voittaa ainakin ikkunaremontin, kaksi matkalahjakorttia, peräkärryn ja kahvinkeittosetin. Huokailemassa kävin ihastuksesta muutamiin täydellisesti onnistuneisiin sisutuksiin kauniissa ja tyylikkäissä taloissa. Entäs sitten se Wave!!! Matelimme hitaasti, mutta varmasti jonossa kohti Waven sisätiloja ja ihmettelimme talon huikeita muotoja. Mielestäni se vaikutti joltakin modernin taiteen museolta. Mieshän sen sitten keksi: Mikkeli on saanut vihdoin Suomeen niin kaivatun ikioman Guggeheimin!!! Tykkäsin ihan hirveästi Guggenheimin sisustuksesta.


Nyt sitten tuohon otsikon lupaamaan aiheeseen! Sattuneesta syystä blondi on joutunut käymään autokaupoilla. Mies kysyi etukäteen minulta, mitä aion sanoa autokaupassa. Siitä huolimatta, että tiesi ajatukseni, hän suostui lähtemään kauppaan kanssani. Kauppias hinasi itsensä paikalle ja kysyi: "Mitäs teille?" Siihen tietysti vastasin kysymyksellä: "Onks teill autoi?" Piti sitten tarkentaa hieman. Kerroin, että etsin mustaa tai tummansinistä tai valkoista autoa. (Automaattivaihteet olisi myös kivat.) Näin yksinkertaiset toiveet, mutta ei tullut kauppoja!? Kauppias ei ollut ollenkaan kiinnostunut myymään minulle. Tämä tapahtui kotikaupungissa. Löysin sitten kuitenkin kauppiaan, joka otti toiveeni vakavissaan ja ensi viikolla menen hakemaan Lahdesta valkoisen kaunottaren. Elokuussa sitten uuteen työpaikkaan sitikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti