perjantai 6. huhtikuuta 2012

Nyt tuli tenka poo!
Sylvi-mummo sanoi aina tiukan paikan tullen, että nyt tuli tenka poo. Ihan niin kuin lauluntekijä ihanasti laulaa: No tulipas tenka tenka poo, no tulipas tenka tenka poo...mutt annas olla, kun hetki funtsataan... No nyt täytyy funtsia oikein kunnolla! Kas kun blondi ei osaa päättää, mihin lasipalatsinsa pystyttää.

Jotkut ystävät ovat tulleet tietoisiksi, että minulla on mökkitontilla strukturoitu lenkkipolku. TURVALLINEN LENKKIPOLKU. Eihän sitä voi missä tahansa hölkätä, kun karhu voi tulla ja syödä. Minun lenkkipolkuni on upea. Se kulkee somasti  Aitan nurkalta Kauniin männyn kiertämän kautta Rantakoivikkoon, sieltä Salavakujaa pitkin Yhdentoista männyn metsikköön ja Pellonlaitaa Nuoren tammen takaa Keskuspuistoon ja Aitalle. Tai päinvastoin. Pitää nääs vaihtaa välillä suuntaa, ettei mene pää pyörälle.

Niin, siis ongelma on se, ettei tosiaankaan ole helppo päättää, missä tarkalleen naulapyssy ensi kesänä paukkuu. Se voisi paukkua tontin koillisnurkassa eli Rantakoivikossa tai tontin kaakkoisnurkassa Yhdentoista männyn metsikössä tai etelässä eli Keskuspuistossa. Haluanko hakea huikaisevaa auringonpaistetta vai salaperäistä, varjoisaa tunnelmaa?

Romantiikkaa tosiaan kuitenkin haetaan. Tarkemmin ilmaistuna tulossa on rappioromanttista tunnelmaa ja aivan ilman tarkempia piirustuksia. Blondi on piirrellyt punakantiseen Marimekon unikko-vihkoonsa pari kuvaa ja siitä se lähtee, kunhan päätän, mihin minikaivuri kuopan kaivaa. Auttakaa nyt hyvät ihmiset: koillinen, kaakko vai etelä?

3 kommenttia:

  1. Jos romantiikkaa haetaan, niin ehdottomasti rantakoivikkoon Suomi-filmien henkeen ;)

    VastaaPoista
  2. Ei rantakoivikkoon, siellä on illalla kaameesti itikoita...aurinkoon se on laitettava! Tai varustettava hyttysverhoilla kauttaaltaan!

    VastaaPoista
  3. Hei! Helena, romantikko! Anu, realisti! Joutunee heittämään kehiin uuden sijoituspaikan, mikäli hämyssä on hyttysiä ja auringossa liian kuuma...tosin hyttyset on inhottavia t-o-d-e-l-l-a! Tällä hetkellä (huhtikuussa) kaikissa em. paikoissa on lunta n. 30 cm ja pakkasta niin, että hanki kantaa, joten mainitut vitsaukset tuntuvat tosi kaukaisilta. Huvimajaan on kuitenkin tulossa kunnon varjostava katto sekä ovi, jonka saa kiinni.

    VastaaPoista