lauantai 22. joulukuuta 2012

Joulu on jo ovella
Rauhaisaa joulunodotusta. Rauhaisaa!
Koulujen joulujuhlat on jännitetty ja nautittu, todistukset on jaettu. Mitä tämä joulunalusaika voi enää muuta olla, kuin rauhaisaa...
 
Ruuat on melkein kaikki tekemättä, koti ja mökki siivoamatta ja lahjatkin melkein ostamatta. Mitä siitä! Ruokaa saa kaupasta valmiina...ainoastaan perunatuuvinki täytyy tehdä itse ja tietenkin kinkku paistaa. Siivotaan tässä pikkuhiljaa iltaisin, kun perheen yötyöläinen herää. Annetaan pojan nukkua kunnolla ilman imurin häirintää.


 
 
Askartelut jatkuvat. Ja lahjojen hankinnat. Voin sanoa, että blondin pää on totaalisesti sekaisin. Sekoamiseen riittää pistäytyminen liikkeeseen, jossa myydään tabletteja ja älypuhelimia. Nykytekniikka vaan menee  yli hilseen! Millaisiin olosuhteisiin sopivat Ipadit ja Lumiat? On veelanit ja 3geet, mokkulat ...pitäisi pärjätä kaupungissa, mökillä ja varusmiesolosuhteissa saarella. Huh! Onneksi on Mies, joka tajuaa ja ymmärtää.
 Ja silti voi valinnat mennä pieleen.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Täksi jouluksi valmistin eilen rosollille kilpailijan ...ah niin sipulista punajuuripikkelssiä.
 
Ohje:
1 kg punajuuria (keitä)
6 sipulia
3 dl etikkaa
3 dl sokeria
1 dl vettä
Raasta punajuuret ja kuumenna etikka, sokeri ja vesi. Sekoita keskenään.
 NAM! 
 
 
 
Eilen vierailimme myös työtoverini kotona glögillä. Ja, hyvänen aika...täytyy ihmetellä, miten joku on tehokas. Todistusten jaon jälkeen hän pyöritti nonstoppina joulupuuro-, lohipasteija-, sienipiirakka-, torttu- ja juustotarjoilua! Ystäviä vieraili puolestapäivästä iltamyöhään ja toverini puuhaili hymyssäsuin!!!
 
 
Lääh! Vielä kaksi yötä ja saan avata tämän rasian... ja saan syödä suklaata taas melkein neljän kuukauden karkkilakon jälkeen!
 
 
 
 
Olohuoneeseen rakensin pienen seimen...
Nyt täytyy kyllä korjata, ettei tule väärinymmärretyksi. En siis todellakaan ole omin kätösin tätä valmistanut, mutta asettelin sen ihan itse...;)
 
 
 

 
 
 
 
 
  Tämän lauantaipäivän joulumusiikki on herkkää Susania.
 
 
 
 
 
 
 
Perunatuuvinki, joka myös imellettynä perunalaatikkona tunnetaan, imeltyy uunissa viidessäkymmenessä asteessa viidettä tuntia. Kohta kun tartun imuriin ja rättiin soi MaryMaryn Christmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti