sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Joka toiselle kuoppaa kaivaa...

Nyt se tuli! Sunnuntaiaamuna 17.6 klo 09.30. KAIVURIMIES ja minikaivuri VOLVO. Olin ihan täpinöissäni. Ensin tehtiin yksi muu homma pihamaalla ja sitten kaivettiin blondille kuoppa. Kunnon kuoppa kaivettiinkin. Mies sanoi, että sen täyttämiseksi tarvitaan ainakin kaksi kuormallista hiekkaa. Ensin kaivetaan kuoppa ja sitten täytetään se...järkevää?

 On se. Kun  mökkiä kuusi vuotta sitten rakennettiin, valettiin valtaisa betonilaatta, joka kelluu hyllyvän saven päällä. Ilman sukulaismiestä ei tällaista järkiratkaisua olisi varmaankaan tehty. Sukulaismies järkeili ja piirsi perustuskuvat ja hyvin on mökki kellunut. Routa on se iso ongelma savisella maalla, mutta silti lasipalatsia ei laiteta kellumaan. Sille saa riittää hiekka ja styroksipatja.
Levätköön siinä.Kun kaivuri liikkui tontilla telaketjuillaan, tärisi jalkojen alla ja mökissäkin sisällä tuntui siltä kuin maanjäristys olisi tullut. Tosin räjähdysääniä ei kuulunut. Onneksi.
Kaivurimies kaivoi ja annettiinkin miehen kaivaa reilusti. Viidentoista minuutin kaivaminen kaivurilla olisi vienyt meiltä lapioimalla kokonaisen päivän, joten otettiin varman päälle, ettei jouduta paikkailemaan. Kaivurimies teki kaiken kaikkiaan hommia yli kaksi tuntia. Muutama kottikärryllinen kärrättiin Miehen kanssa, kun halusimme täyttää erinäisiä alavia alueita tontilla ja se sai riittää. Jouduin toden teolla ponnistelemaan, että sain kärryt liikkeelle. Siinä ne sitten tutisivat edessäni (lihakset tutisivat myös)  ja pelkäsin kaatavani kuorman kaivurimiehen silmäin edessä. Se olisi ollut nolouden huippu! Mutta, ei muuta kuin jalat haralleen ja polvet koukkuun...ponnistus ja onnistus...kärryt liikkuivat.Mitäh? Siitähän tuli lammikko. Kaivamisen loppuvaiheessa alkoi sataa ja satoikin räväkästi...pian kuopan pohjalle alkoi kerääntyä vettä. Vettä on tullut sen jälkeen koko päivän, joten toivoa sopii, ettei lammikossa ole kaloja, kun seuraavan kerran mökille mennään. Tai jos on, niin toivoisin kuhaa, taimenta ja muikkukin kelpaisi.


Nyt alkaa sitten uusi odottaminen. Odotan hiekkamiestä. Hän tuskin ehtii toimittamaan hiekkaa ennen juhannusta. Itsekin aion viettää juhannusta muualla, joten hommat jatkunevat vasta juhlien jälkeen.
Suunnitelmissa on parin yö piipahdus eteläiseen naapurimaahan heinäkuun alussa. Aion ainakin ostaa maaleja ja ehkä löydän muutakin rakennusmateriaalia  kotiin tuliaisiksi.

 Kaupungissa naapurimies rakentaa puuvajaa. Kävin vakoilemassa! Kylläpä oli tehnyt hienot pohjatyöt ja kehikon, naapurimies! Otin muutaman kuvankin salaa, jotta voin yllättää Miehen tietämykselläni, miten kakkosneloset asetellaan ja naulataan.


Vaikka blondi olenkin ja tosi pätevä, en pärjää ilman Miestä, en pärjää ilman sukulaismiestä, en pärjää ilman kaivurimiestä, en pärjää ilman hiekkamiestä enkä pärjää ilman naapurimiestä! Huh huh, kuinkanhan pitkä tuosta listasta vielä tulee ennenkuin lasipalatsi "Ullan linna" on valmis?
 Ihan hirvittää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti