torstai 26. heinäkuuta 2012

Hullun hommaa!

Aika söpö, vai mitä? Nukkuma-aitta alkaa olla valmis. Miehen valitsema maalisävy onnistui täydellisesti. Ostettiin maali Virosta, mutta sävy löytyy Tikkurilan maalikartasta ja on nimeltään "Jura". Aiomme jossain tulevaisuudessa maalata saunamökin, liiterin ja venevajan samalla maalilla...ja maali haetaan Tallinnasta...niin paljon halvempaa se siellä on.


 
Hullun hommaa sanoi eräs, kun kertoi mun huvimajaprojektistani sukulaisillemme. Ehkä olen itsekin niin joskus ajatellut, mutta ei tämä nyt niin hullun hommaa ole, että hankkeestani kokonaan luopuisin. Hämmästelin hiukan Miehelle tuota kuulemaani kommenttia. Siihen mies toteamaan, että hullun hommaahan SE ON. Häneltä pyysin perusteluja tähän mielipiteeseen. Mies sanoi, että tämä on hh:a normaaliin rakentamiseen verrattuna, johon minä sitten toteamaan, etten normaalista rakentamisesta kauheasti tiedä... Siihen Mies vastasi veikeä ilme naamallaan hyvin lakonisesti, että  ihan totta, et vai! 


Olen perustanut maalaustehtaan. Ensin kumosin vanhoja puutarhatuoleja, joiden päälle roudasin jotain puusta rakennettuja hässäköitä. Näiden hässäköiden päälle sain ikkunan pokat hienosti maalausasentoon. Onnistuin maalaamaan kahdet pokat, kun pisara...ja toinenkin tippui iholleni. Ei voi olla totta!!! Nyt piti olla se sateeton hellepäivä. Seuraavaksi pystytin maalaamon telttapaviljonkiin ja sepä toimikin loistavasti, koska koko illan sade siitä sitten kehkeytyikin.

Ikkunanmaalausfabriikki.Liekö tullut perhonen ihmettelemään kuollutta lentomuurahaista vai tuoksuiko ikkunamaali niin houkuttelevalta. Perhonen ei ollut tarttunut märkään maaliin...onneksi.Miehen sisko ja miehensä tulivat minua piristämään. Sain kaipaamaani rohkaisua ja tukea, mutta Miehen sisko onkin blondi! Juttelimme huonekaluostoksista ja tietenkin aina silloin, kun huonekaluista puhutaan, jutut päätyvät Ikeaan. Ilman Ikeaa ei kai pärjää...ei kai. Kuulin tarinan siitä, miten voi käydä, jos Ikeasta pitäisi päästä nopeasti pois esimerkiksi lievässä hätätilanteessa. Sieltä ei voi päästä pois kuin kiertämällä koko liikehuoneiston nuolen osoittamaa reittiä. Käsittämätöntä!!! Tämän kuultuaan Mies sanoi, että Kouvolan Askosta löytää nopeammin ulos ja varsinkin Vepsäläiseltä! Jälkimmäisestä tulee suorastaan äkkilähtö, kun on hintalappuun kurkannut.


Olemme mettäläistyneet tänä kesänä täydellisesti. Mökkielämä on jotenkin niin yksinkertaista...olla röntöstellään kaikenmaailman rönttövaatteissa, kunnes mennään saunaan ja uimaan. Tänään palasimme sivistyksen pariin. Kävimme Korvenkylän kesäteatterissa katsomassa "Unelma onnesta" musiikkinäytelmän. Aivan loistavaa kesäteatteria pienessä kylässä! Jokunen loistava näyttelijasuoritus ja jokunen loistava laulajasuoritus sekä loistavat muusikot...kiva juoni, kasarimusiikkia ja paljon huumoria. Kiitos. Säätiedotus lupasi puolipilvistä ja yhtä sadepisaraa. Tässä edellisinä päivinä ei tiedotteessa ollut pisarankaan kuvaa ja sitä vettä tuli. Varauduin siis hyvin...kaksi sateenvarjoa, kaksi neuletakkia, pikku nahkanakki, ihan varsinainen takki, lämpöpussi pyllyn alle, muovipussi ja jätesäkki... ja ilma oli mitä suloisin. Laskeuduimme laskevan auringon kanssa Korvenkylän koulun mäeltä ja fiilikset olivat ihan huipussaan, musiikki soi vielä päässä ja blondilla kohosi kiihkeä halu itse näytellä jossain harrastelijateatterissa.
Pesukoneetta ei pärjää nykyihminen. Voit kuvitella, miten paljon kertyy pyykkiä, kun asuu mökillä ja vain käväisee kotona...ja miesväki urheilee. Nytkin kodinhoitohuone on täynnä erivärisiä pyykkikasoja. Ulkona on pyykkiä kuivumassa...sisällä on pyykkiä kuivumassa....ja vielä enemmän on sitä likaista. Mutta onneksi on KONE. Blondi nääs ei olekaan kone...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti