sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Kauas pilvet karkaavat


 Kesän upein hellepäivä ja mitä minä teenkään!!!
Sutin pahanhajuista maalia ikkunanpokiin ja olen onnellinen.
Huomaako mitään eroa oikean ja vasemman puolen välillä? En minä mitään turhaa hommaa olekaan tekemässä. Kaikki pokat on jo maalattu ulkopuolelta ja osa myös sisäpuolelta.Mies makaa tramboliinin päällä ja tuoksuu lomalta. Oli sipaissut aurinkoöljyä nahkaansa ja heti tuli sellainen olo kuin olisi jossain kuumemmilla valkoisilla hiekkarannoilla itseään käristämässä. Meren kohina ja tuoksu vain puuttuu tässä ohrapellon kupeessa...
Sitten Mies vei minut etelään. Olimme piknikillä tramboliinin päällä. Tramboliini on todellakin viitisen metriä mökin takaseinästä etelään. Pikniktarjottimelle katettiin ruisleipää, pippurihärkää, juustoja, tomaattia, kurkkua ja helteessä virkistävää juomaa.

Aterioinnin jälkeen köllöteltiin auringossa ja pari hassua rusinankokoista pilveä yritti peittää aurinkoa. Ihmettelin Miehelle, miksi hän mokomat pilvet tänne kutsui. No, kun muuten pilvet karkaisivat kauas, vastasi Mies. Tämä tapahtui eilen ja nyt täytyy todeta, että olisivat saaneet karata kauas...viime yönä ja tänä aamuna on luonto karjunut ja ryskinyt sellaisella voimalla, että pientä blondia hirvittää.


Ennen ukkosmyräkän alkua nautiskelimme lauantai-illasta blondisiskon ja sukulaismiehen sekä hulvattoman hauskojen ystävien kanssa jälkimmäisten kesämökillä. Nauroin taas niin, että vesivanat virtasivat pitkin poskia ja naapurimökkiläiset taatusti tiesivät jonkun naisihmisen tulleen vierailemaan. Mutta pakkoko hulvattoman hauskan isännän on ylipäätään avata suutaan...kun hän sen tekee, takuuvarmasti kikatus alkaa eikä loppua meinaa tulla. Onneksi en ollut ainoa kikattaja...blondisisko hoiti oman osuutensa kiitettävästi.


 Oli ihana ilta. Uimme melkein kuun siltaa pitkin. Ystäviemme mökkisauna on niin rannassa, että saunasta astutaan suoraan laiturille ja veteen. Järvivesi oli lämmintä kuin linnunmaito. Jaakko olikin heittänyt kuumennetun kiven veteen. Oli nautinto saunoa ja uida tuntitolkulla voimalla seitsemän "miehen". Juttu lensi ja laulutkin irtosivat...runonlausunnasta ja aforismeista puhumattakaan.


Ei muuta kuin, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti