tiistai 10. heinäkuuta 2012

Taikinaa ja itkua


Vielä siitä kuran tekemisestä olisi kommentoitavaa. Katsokaas, kun sehän on ihan helppoa hommaa. Ihan niinkuin tekisi pullataikinaa yleiskoneella. Heittelet sinne taikinantekotarpeita, katselet ja tunnustelet...lisäät vähän jauhoja...lisäät vähän rasvaa... Sitten sen vaan tietää, milloin taikina on hyvää. Samalla tavalla hoituu tuo betonintekokin...ihan näppituntumalla. Pullataikinan voi tehdä myös käsin, mutta betonia ei voi...pitäisi olla aika iso amme, missä tekisi ja kokovartalosuojapuku. Itse asiassa tuohan kuulostaa hauskalta. Sitä voisi tehdä porukalla ja pitää samalla hauskaa, vähän niinkuin mutapainia harrastaisi. Tosin en ole koskaan osallistunut mutapainiin, joten en voi olla ihan varma, onko se edes kivaa...ainakin siinä sottaantuu.




Oletko koskaan sahannut styroksia? Hyi millaista hommaa, kun se nitisee niin kamalasti. Styroksit asettelen anturan ulkopuolelle siten, että ne viettävät anturasta pois päin. Kas silloin ei sadevesi valu anturaan päin! Kätevää! Sen jälkeen lapio käteen ja hiekkaa styroksien päälle. Lihakset kasvavat niin, että kohisee. Ei oikein jaksa hiekanlapioinnin ja- kärräämisen lisäksi juurikaan urheilla. Joten juoksulenkit saavat jäädä unholaan joksikin aikaa ja samoin käy tamburiinilla pomppimisen kanssa. Mikäli et huomannut edellisessä lauseessa mitään omituista, menet ihan blondista. Mies tässä päivänä menneenä kysyi, että haluaisinko laittaa tamburiinin hyppykuntoon. Tokihan minä halusin, enkä lainkaan tajunnut, mitä Mies taas naureskeli. Tamburiini tai trampoliini...sama se!


Eilen oli loistava työsää. Pilvistä ja pientä tihkusadetta silloin tällöin...mitä muuta järkevää olisi voinut sellaisella ilmalla möksällä puuhata kuin rakentaa. Totta puhuakseni tämä kesäloma on hiukkasen outo, en esimerkiksi ole lukenut yhtään kirjaa, emme ole olleet missään huomattavasti etelämpänä lämmittelemässä. Jotenkin alan ymmärtää Miestä, joka harmittelee kesäloman pilaantumista rouvan projektin takia. Hän selviää kyllä tästä, kun surffailee lentoyhtiöiden sivuilla ja haaveilee syyslomasta. Tosin ei kauheasti kannattaisi syyslomaan panostaa haaveissaan, sillä pahaa pelkään, että projekti jatkuu lumentuloon asti.


Tämän hetken suurin miettimisen aihe on ikkunanmaalaus. Siis maalauspaikka. Täällä mökillä ei ole liiemmin sisätiloja tuota hommaa varten. Ulos siis täytyy kehitellä jonkinlainen teline. Ulkonamaalaamisen ongelma on tämä suvinen sää...ei saisi yhtään sataa, kun käyn maalaamaan. Toinen ongelma on nuo ölliäiset, jotka tunkevat joka paikkaan. Hyttysin ja mäkäräisin koristellut ikkunanpokat...hm...noo, ei kai saa olla turhan tarkka.




Nyt iski väsymys. Totaalinen! Ja masennus. Tuleeko tästä hommasta yhtään mitään? Voisin itkeä ja parkua, mutta en viitsi. Silmät ja koko naama turpoavat mokomasta touhusta. Pitäisi olla sellainen äänekäs porukka karjalaisia itkijänaisia vollottamassa. Auttaisiko se?
No ei...eihän moista jaksa kukaan kuunnella. Pitää käydä päiväunille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti