perjantai 20. heinäkuuta 2012

TohvelisankaritTohvelit jalkaan ja lomailemaan! Minkähän ihmeen takia tohvelisankari-ilmaisu on niin negatiivinen ainakin noin miesväen näkökulmasta. Sankari kuin sankari. Minusta olisi ihana olla tohvelit jalassakin sankari. Aamuisin on viime päivinä ollut aika vilakkaa, joten ilmalämpöpumppu on saanut hoitaa tehtävänsä. Ajatella, että tänä kesänä ei todellakaan ole kertaakaan tarvinut ilmalämpöpumppua viilentämiseen.
Saamme rakkaita vieraita Aasiasta. Mielessäni on ollut jo pidempään hinku herkutella Pavlovalla. Mökkitontilla kasvaa sopivasti mansikkaa ja punaherukkaa...aah...valkuaiset kulhoon ja hetki vatkausta...sokeri mukaan vatkaukseen...ja tilkka valkoviinietikkaa. Marenki uuniin kuivumaan lähes pariksi tunniksi ja lähdenkin tästä saunan lämmitykseen.


 
 
 
 
 
 
Kumma juttu, kun materiaali vaan tässä kesän aikana vähenee meidän hienosta saunapuukelasta. Uusi puukasa kuivaa vieressä ja odottaa pääsyä talveksi kelan suojiin. Lähes joka ilta lämpiää pikku sauna, jossa saa kostean lempeät löylyt. Vesi kannetaan joesta ämpäreillä. Saunan ylälauteella vesi lämpiää lähes kuumaksi maratonsaunomisten aikana. Onhan meillä toki myös lämminvesisäiliö kiukaan kupeessa.
 
 
 

Joen vesi pysyy kesäisinkin raikkaan virkistävänä, liekö asteita 18 tällä hetkellä. Ensi viikolla Jaakko heittää kylmän kiven vesiin. Hurja teho Jaakon heitoilla! Minulle riittää pikku pulahdus ja sitten taas saunan lämpöön. Naapurit vastarannalla eli vastustajat menevät aina kelteisillään tai oikeammin sanottuna pyyhe ympärillään uimaan. Minustakin se olisi mukavampaa kuin olla niissä kylmissä märissä uikkareissa, mutta aina ei voi ja vaikka voisikin, aina ei uskalla. Tässä menneenä lauantai-iltana moottorivenelastillinen urhoja ajoi ohi, kun olin "uimassa" ja oikeasti jouduin uimaan, kun mokomat jäivät soittamaan suutaan. Kun sitten uin, luulivat urhot, että lähdin muka uimaan moottoriveneen perään...hah...jouduin todella likoamaan vedessä, kunnes ymmärsivät ohjata veneen pois.Onneksi pääsin saunaan oman sankarini kainaloon.
Saunan ja pulahdusten jälkeen on niin autuaan ihana ja raukea olo. Pitää vaan tehdä ne onnettomat 200 vatsalihasliikettä, joita olen tehnyt jo yli kaksi vuotta joka ilta. Tässä kävi eräänä iltana vanhanaikaisesti enkä jaksanut, kun uni tuli. Seuraavana päivänä piti sitten tehdä 400. Nyt siellä ihmettelet, miksi blondi on niin hölmö, ettei tee vatsoja hyvissä ajoin ennen saunaa. Niinpä! Sitä minäkin ihmettelen. Kai se on vain niin, että sitä siirtää inhottavia hommia niin pitkälle eteenpäin kuin mahdollista. Mies rupesi myös vuosi sitten intoilemaan ja punnertaa vähintään 60 punnerrusta putkeen joka ilta.


Kyllä Pavlova on minun lempparikakkuni kesällä. Ah, niin äkkimakea herkku, joka vaatii seurakseen kirpakan tummapaahtoisen kahvin. Mansikka ja punaherukka toimivat hyvin yhdessä. Herukka antaa sopivaa hapakkuutta imelyyteen. Saimme pitkästä aikaa juoda kahvit ulkona suloisessa auringonpaisteessa.
Suloisessa auringonpaisteessa on vaan omat vitsauksensa. Päätin valtata huvimajan alakehikon, kun oli vihdoin kuivaa, mutta kyllä olisi saanut koko ajan huitoa paarmoja pois. Ne hyökkäsivät oikein legioonittain. Ei oikein onnistu huitominen maalipensseli kädessä, joten nyt olen kunnon paukamilla, kun onnettomat vihiläiset söivät kuin olisin kattanut niille seisovan pöydän. Mies suuttui paarmoille ja meni paviljogin verkkojen suojaan...sieltä hän sitten otti minusta kuvan, kun reppana aivan suojattomana aherran!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti