torstai 29. marraskuuta 2012

Nyt on tarpeen vahvat lääkkeet

 
 
 
 
 
 
 
 
Päätimme viime lauantaina nauttia saunan jälkeen glögiä ja syödä edellisiltaisia joulutorttuhöttösmuunnelmia. Kaadoin pullosta kattilaan ja keitin kunnolla...ihmettelin, miten oudon tummalta glögi vaikutti lasissa. No, en siihen kuitenkaan jaksanut tuhlata enempää ajatuksiani, vaan ryhdyin nautiskelemaan...mitä hullua...ihmettelin kuinka vahvalta joulujuoma maistui tällä kertaa, oli jotenkin hapantakin! Mies seurasi vierestä ja tuumasi, että vain blondi voi tehdä noin; olin kaatanut kattilaan punaviiniä! Huh, aika vahva meininki, mutta voin suositella ihmisille, jotka ovat viluissaan ja kipeitä. Tekee takuulla hyvää. Keep calm and carry on!

  En ole enää vuosiin erikoisemmin pitänyt perinteisistä joulutortuista. Teen tällaisia sydämia taikinasta ja täytän ne luumusoseella tai omenahillokkeella ja vanijarahkavaahdolla.
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 Kurkkukipu ja nuhahan siitä sitten tuli ja totaalinen väsymys. Piti käydä ihan muuten vaan labrakäynnillä tällä viikolla. Täällä meidän kotikaupungissa on tapana jonottaa oikein tosissaan aamuaikaisella päästäkseen labraan. Kaikki aamuvirkut mummot ja papat ehtivät jonottamaan ajoissa. Päätin päihittää kaikki muut ja olin terveyskeskuksen ovella ennen seitsemää ja kuinkas ollakaan, systeemit oli vaihdettu...ei mitään toivoakaan päästä sisään ennen puolta kahdeksaa. Siinä sitten jonotin tutisten hyytävässä viimassa yli puoli tuntia. Jono kasvoi selkäni takana ihan kiitettävän pitkäksi...hykertelin mielessäni, kun onnistuin pääsemään jonon etunenään. Kun ovi sitten vihdoin napsahti auki sähkölukituksestaan, syöksyi joku kuin ohjus kaikkien takaa jonon keulille. Eräs rohkea naisihminen uskalsi sanoa, että täällä mennään sisään jonotusjärjestyksessä, johon tämä härski mies totesi: Minä olen jonottanut tuolla autossa!!! Kaikenlaista sitä kohtaa. Seuraavan kerran taidan itse jonotella kotona kahvikupin ääressä.
 
 
 

 
 
 Nyt maistuu niin päivä- kuin yöunikin. Tyynyt ja torkkuhuovat ovat lämpöisiä ja pehmeitä kavereita.
Mieskin on vähän nuhjunen. Taisi saada, reppana, aivotärähdyksen iskiessään päänsä yhteen toisen yhtä kovapäisen pelaajan kanssa jääkiekkopelissä. Että silla lailla tällä viikolla.
 
Keep calm and carry on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti