perjantai 1. helmikuuta 2013

Leivän tuoksua

Kuvitelkaa, jouluamaryllikseni pukkaa vielä uutta kukkaa. Kolme vanaa se on jo jaksanut työntää ja jokaiseen vanaan on tainnut puhjeta neljä kukkaa. Kyllästyin jo aikoja sitten joulukukkaruukkuun, joten näitä kukkia poloinen on synnyttänyt leikkoversiona.





 












Iski leivänhimo! Karppaaminen on hui hai turhaa hommaa (ainakin juuri nyt tällä hetkellä ajattelen näin, kun nenäni aistii mitä ihanampia tuoksunautintoja uunin suunnasta). Kohtuus kaikessa, niin pysytään polulla. Oli ihan pakko ruveta vääntämään taikinaa ja tähän täytyy nyt lisätä, että onneksi on olemassa koneita, jotka vaivaavat. Tulehtuneella olkapäällä ei vaivata mitään. Resepti on ihan oma sovellukseni sämpylätaikinasta ja Leila bakar-ohjelmasta saamistani leipomon leipävinkeistä.









Herkutteluhetken leipä:

2 1/2 dl vettä
2 rkl öljyä
3/4 tl suolaa
1 rkl siirappia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl kuivahiivaa

Kun taikina on noussut muhkeaksi taputtele se litteäksi ja levitä taikinalevyn päälle runsaasti Mustaleimajuustokuutioita ja vihreitä oliiveja. Kääri levy rullalle ja vielä kierteille. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Ja nauti!




Itse lisäsin leivän päälle paprikavuohenjuustotahnaa, mutta leipä on pelkiltäänkin riittävän hyvää. Juomaksi sopii vallan mainiosti haudutettu mausteinen tee.















Toiseen versioon laitoin vielä juuston ja oliivien lisäksi aurinkokuivattua tomaattia. Nam...ehdottomasti minun makuuni vieläkin osuvampi täyte.




Makoisia hetkiä itse kullekin lukijalle!
Ja levollista viikonloppua!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti