sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ihana mökkiviikonloppu!



 







 

 
 

 
 
 




On todella lämmin vuodenaikaan nähden. Saimme viikonlopun aikana tehtyä paljon hommia mökkipihalla talventuloa varten. Mies rylläsi ruohonleikkurilla ruohoa ja lehtiä silpuksi, minä puolestani leikkelin rannan kuusesta torson...tarvitsin havuja parvekekoreihin ja vähän muuallekin. Majaseen tuli hiukan syksyisempi stailaus punaisin lisäyksin.








Punajuuri on ihanan värikäs syksyinen herkku...siispä nyt oli punajuurifetasalaatin aika...nam. Nopeaa ja yksinkertaisen helppoa ruokaa. Ostin valmiiksi keitetyt punajuuret, joiden lisäksi siivutin runsaasti punasipulia. Punaisten ainesten päälle kasasin pieneksi keoksi fetaa ja rucolaa sekä muita kauniita punavihreitä salaatteja...lopuksi ripottelin salaattiin sopivia siemeniä keon päälle. Salaatinkastikkeeksi sopii kirpakka sinappinen peruskastike.








Sauna odottaa remonttia. Olen vuosikaudet (jo ennen muotivillitystä) haaveillut tummaksi käsitellystä saunasta. En haaveile enää. Ensinnäkin saunan tulee hengittää. Jos vahaa saunan katon, voi varautua siihen, että nauttiessa saunan rentouttavista löylyistä saakin kiehuvia tippuja iholleen. Olen saanut myös painavaa tietoa henkilöltä, joka on maalannut lauteensa mustiksi...jokaikinen pisara jää kuulemma lauteisiin näkyviin. Joten en vahaa enkä maalaa kattoa enkä lauteita ainakaan mustiksi...seinät siis jäävät jäljelle - niille voisi jotain tehdä. Lattian aion maalata ja Mies jo maalasi saunanmuurin tummanharmaaksi...joskus tulevaisuudessa laatoitetaan lattia sekä muuri, lattia saanee myös lämmityksen.






Pumpuloita tulee vauhdikkaasti, niin vauhdikkaasti, että langat loppuvat...piakkoin voin näyttää valmista tekstiilitaidetta seinällä.




Iloista työviikonalkua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti