perjantai 24. tammikuuta 2014

Rapsakasta perjantaita!



Ulkona on ihan kirvelevän kaunista...huokailen ja ihastelen, mitä sävyjä! On vaaleanpunaista, huikean sinista, lilaa puiden latvoissa, hangella ja taivaalla. Timantteja hangella.



 
 













 
Ihastuttavan rapsakan pakkaspäivän puuhaksi sopii rapsakan näkkärin leivonta. Ah niin terveellistä ja kotitekoista. Sain ohjeen työkaverilta, mutta minulta jäi kysymättä, kenen ohje  alunperin on. Oli kenen oli, kutsun nyt näkkäriä Jutan näkkäriksi.
 
 
 







 
 
Rouheista Jutan näkkäriä kannattaa kokeilla.
Teepä näin.
Sekoita seuraavat aineet keskenään:
 
1 1/2 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
1 dl kolmen viljan leseseosta
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
3 dl vettä
1 tl suolaa
 
Anna levähtää huoneenlämmössä puoli tuntia.
Kauli ohueksi levyksi kahden leivinpaperin välissä.
Poista päällimmäinen leivinpaperi ja jaa paloiksi myöhempää paloittelua varten taikinapyörällä tai pizzaleikkurilla.
Taikinan pinnalle voit rouhia merisuolaa myllystä.
Paista 150 asteessa tunti.
 
 







 
 


Aion nautiskella näkkäriä illalla saunan ja avannon jälkeen. Se on hyvää ihan sellaisenaan voileipärasvan kanssa.
NAM!


 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti