maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kaikki tiet vievät Roomaan

...ja muita ikiaikaisia ilmauksia...


Suomessa on kesä ja meitä on palellut, olemme kastuneet sateessa ja hyttyset syöneet meitä yltympäriinsä paukamille. Vitsauksia, sanon minä. Mies totesi, että nyt ahdistaa, ja uppoutui netin ihmemaailmaan sillä tuloksella, että meillä oli lentoliput ikuiseen kaupunkiin Roomaan. Roomassa oli tiukimmat helteet sitten vuoden 1879!Kuljimme keskustassa tietenkin jalan, mutta päästäksemme sinne, meidän piti käyttää bussia ja metroa. Miksi ihmeessä valita hotelli niin kaukaa keskustasta...no, uima-altaanpa takia tottakai. Voin vakuuttaa, että uima-allas ei ollut pöllömpi paikka neljäkymmenen asteen paahteessa.Voin myös vakuuttaa, että ilmastoimaton metrovaunu oli sensijaan varsinkin erityisen pöllö paikka neljänkymmenen asteen helteessä.

Tarvitsimme vilvoitusta.Kaikkien kaupunkien äiti, Rooma, näyttäytyi meille niin kauniina ja ihanana kuin vain voi kuvitella. Matka oli hieno. Colosseum, Circus Massimo, Pantheon, Piazza Navona, Trasteveren pikku kujat, espanjalaiset portaat ja Vatikaani...kaikki juuri niin upeita paikkoja kuin meille on kerrottu.

Entäs se ruoka sitten? Kuvat puhukoot puolestaan. 


.Pitsaa. Noo...jotakin muutakin, mutta aina herkullista.


Jos Roomassa olet, elä roomalaisittain; jos muualla, elä kuin he!


2 kommenttia:

  1. Olipa Roomassa kuuma, miten ihmeessä jaksoitte kaikki nähtävyydet? Varmasti ihana matka ja hienoja kuvia. Lomaakin vielä jäljellä.

    VastaaPoista
  2. Ihmeesti sitä vaan jaksoi...tietäen, että jos et nyt niitä tsekkaa, et varmasti niitä tule pitkään aikaan näkemään. Kannatti tsekata.

    VastaaPoista