perjantai 10. kesäkuuta 2016

Pesistä

Mies karkasi kaupunkiin. Lähti kannustamaan Kouvolan pallonlyöjiä voittoon. Minulla on ihan omat ilmaiset pesispelit täällä möksällä. 




























Linnut ovat intoutuneet pesimään taas pihamaalle eri nurkkiin. Räkätit ovat jo saaneet poikaset ruokintavaiheeseen salavan oksan haarassa, västäräkki piiloilee polttopuukasassa, haarapääsky uhmaa maan vetovoimaa korkealla möksän räystään alla ja harmaasieppo on rohkaistunut pesimään lintulaudalle!!!Kaikki lintuset lienevät nyt ykköspesällä joko hautomassa tai ruokkimassa, kakkos- ja kolmospesät odottavat puiden oksilla öiseen aikaan nukkuvia siivekkäitä.





Laittelin Blondin rikka&ruoho -kasvimaatani taas kuntoon talven ja ryöhäävän kevään jäljiltä. Sen olisi saanut räjäyttää pommilla, mutta tyydyin nyhtämään rikkaruohoviidakon ja vaihtamaan muhevat mullat entisten tilalle. Salaatin, tillin, ruohosipulin ja persiljan siemenet putosivat odotettavasti otolliseen maahan...no jää nähtäväksi, millainen sato tänä kesänä tulee. Mikäli Miehen kasvimaalle antama nimi on enne, ainakin rikkaruohot kukoistavat.

En tiedä, mitä pitäisi ajatella, mutta hiukan omituiselta tuntui, kun västäräkki piipahti istahtamaan selkääni kumarrellessani istutuslaatikoiden yllä. Oliko selässäni kärpänen, jonka kävi nappasemassa. (Lieneekö nyt kaupungissa nokkela pesislukkari huomata napata kärpäsen pesien väliltä ryntäilemästä.) Vai, olenko jo niin jämähtänyt tukevien pohkeitteni ja vielä tukevampien reisieni kanssa mökkipihan isänmaahan, että lintukin luulee puuksi. Olisiko minunkin ollut aiheellista karata kaupunkiin?



Tosin vasta eilenhän kaupungissa käväisin. Käväisin ostamassa ne valkoiset pionit, joista mainitsin edellisessä postauksessa. Nyt kävi vain niin, että saan ihan rauhassa kuvitella kasvattavani valkoisia pioneita...vaaleanpunaisia ne sitten ovatkin. En ymmärtänyt, että valkoisen kyltin alla voisi jotain muuta olla! No, ei haittaa, paikka pioneille löytyi huvitusmajasen nurkalta. Nyt kännyt ristiin, että siihen kotiutuisivat.




Mökki on jo pian kymmenen vuotta vanha ja vasta nyt löysin ihanan aurinkoisen ja tuulelta suojaisan paikan keittiön ikkunan alta. Laitoin ikkunalle kukkalaatikon ja pitkän penkin sen alle. Siinä voin istuskella auringossa ja vahtia kasvimaatani.










Kesän alku on ollut tuulinen ja hyytävän kylmä eikä ulkoruokailu ole tullut mieleenkään... huvimajassa on kylmä...jopa sisällä mökissä olemme tarvinneet takkatulta...mutta lämmintä tulee, jopa hellettä, takuuvarmasti. 




Oikein rattoisaa viikonloppua teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti