lauantai 3. helmikuuta 2018

Olen sössinyt

Lienee korrektia esittäytyä. Olen siis se keski-ikäinen naishenkilö, joka innolla, suorastaan höyryten, aloitti blogin kirjoittamisen jokunen vuosi sitten, mutta unohti sitten viimeisen puolen vuoden aikana julkaista postauksensa. Löysin luonnoksia...melkoisen hämmentävää...olen sössinyt!

Syksyllä tuli eteen semmoinen remppa, johon blondi ei kennyt, ei edes yrittänyt.  Paras tapa osallistua, oli pysyä poissa jaloista. Hirsimökin kuistin ja parvekkeen lasituksessa on huomioitava hirsien eläminen vuodenaikojen ja säiden mukaan. Meille annettiin kaksi vaihtoehtoa. Lasitus olemassa olevan tilanteen ja rakenteiden antamissa puitteissa tai isompien muutosten jälkeen. Isot muutokset olisivat edellyttäneet, että kuistilta olisi purettu pylväät ja kaiteet kokonaan ja rakennettu uudet pylväät tilalle. Lopputulos olisi ollut todella tyylikäs. Parveke teki tämän suunnitelman vaikeaksi. Sieltäkin olisi pitänyt tietysti purkaa kaiteet. Uuden lasisen ja metallirunkoisen kaiteen rakentaminen olisi ollut hankalaa, koska parvekkeen rakenteisiin ei niitä olisi saanut kiinnitettyä. Joten vanhalla kuviolla mentiin.Olemme pitkin vuotta mökillä niin paljon, että uudistus on jo helpottanut ja tulee helpottamaan mökkielämää paljon. Talvella kuisti lisää ruoan säilytysmahdollisuuksia ja kesällä linnut eivät pääse tekemään pesiä ja pitämään kuistia käymälänään.Olemme nyt mökillä talvisissa olsuhteissa. Lunta on satanut menneellä viikolla ja pakkasta on kymmenisen astetta. Jotenkin tunnelma on pakkasesta huolimatta hiukan keväinen.
Jotenkin keväistä, vai mitä... Poistin mökin yläkerrasta verhot ikkunoista ja ihana valo tulvii sisään. Kaamos on todellakin voitettu!!!!2 kommenttia: